• nl
Vragen? Bel naar: +31 (0)85 0466060
 

Upgraden naar Business Central – Keuze #2 – Bewezen oplossingen of maatwerk?

Upgraden naar Business Central – Keuze #2 – Bewezen oplossingen of maatwerk?

Veel bedrijven hebben de nadelen van klantspecifiek maatwerk ervaren bij eerdere implementaties en upgrades. Veel maatwerk betekent veel werk bij upgrades en leidt vaak tot een volledige herimplementatie van een ERP-oplossing. Met Business Central heb je de kans om dicht bij de standaard te blijven en de ERP-oplossing te verrijken met bewezen extensions en Power Apps, zonder maatwerk in het ‘hart’ van de ERP-oplossing te hoeven bouwen. Als je de keuze maakt om dicht bij de standaard te blijven en gebruik te maken van bewezen oplossingen, zal de huidige NAV-versie bij de technische upgrade ontdaan moeten worden van allerlei maatwerkobjecten en -code. Een goede stap, maar wel een met invloed op de complexiteit en doorlooptijd van de upgrade.

Andere programmeertaal

Kies je ervoor om het maatwerk te behouden, dan zal dit omgebouwd moeten worden. In Business Central wordt met een andere programmeertaal gewerkt dan in Dynamics NAV. Daarnaast vraagt de hele opzet van Business Central een andere maatwerkarchitectuur dan het maatwerk in Dynamics NAV.

Advies

Ons advies is om te kiezen voor zo min mogelijk maatwerk en voor een model waarin gewerkt wordt met de standaard. Deze standaard kan worden aangevuld met bewezen oplossingen. In sommige gevallen is het echter ook nodig om te accepteren dat werkprocessen aangepast moeten worden aan de beperkingen van een standaard ERP-omgeving. De praktijk leert dat maatwerk kostbaar is, zowel om te realiseren als om te beheren. Daarnaast wordt veel maatwerk niet eens gebruikt of sluit het maatwerk uiteindelijk niet aan op de verwachtingen (zie ook ons e-book ‘Maatwerk is eigenlijk schandalig’).

Gratis E-book: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Ebook upgrade naar Business CentralWanneer stap je over? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit gratis E-book beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid E-book boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.

VRAAG GRATIS AAN