• nl
Vragen? Bel naar: +31 (0)85 0466060
 

Upgraden naar Business Central – Keuze #1 – Wat en wanneer?

Upgraden naar Business Central – Keuze #1 – Wat en wanneer?

Is er een geschikt moment om de upgrade te doen? Voor de meeste bedrijven niet. Iedereen heeft het druk, de focus ligt op operationele processen en de klanten tevreden houden. Een upgrade kost je bedrijf tijd en geld. Een ideaal moment is er dus meestal niet. Wel vraagt een upgrade goede interne communicatie en planning. Kondig een upgrade tijdig aan. Laat de medewerkers vast kennismaken met het systeem, ruim voordat je met de upgrade begint. Informeer de organisatie welke verbeteringen Business Central met zich mee gaat brengen. Stel een duidelijke roadmap op en deel deze met de organisatie.

Ideale startdatum

Is 1 januari een ideaal startmoment? Nee, in het geval van een upgrade niet. De data en historie gaan bij een technische upgrade gewoon mee, iedere dag zou de go-live kunnen zijn. Gevoelsmatig is de eerste werkdag van een bepaalde maand wellicht logisch, maar feitelijk is daar geen reden voor.

Impact

In hoeverre de organisatie er klaar voor is, wordt bepaald door hoe tevreden men is over het huidige systeem, welke optimalisatieslagen er nodig zijn en wanneer de laatste implementatie of upgrade heeft plaatsgevonden. Een upgrade heeft minder impact dan een (her)implementatie. Een puur technische upgrade zonder optimalisatie en herdefinitie van maatwerk heeft minder impact dan een upgrade waarbij het maatwerk wordt uitgefaseerd en er procesoptimalisatieslagen doorgevoerd moeten worden. Bepaal dus eerst de scope en fasering als onderdeel van de roadmap. Impact, scope en fasering zijn uiteraard van invloed op het draagvlak dat je gaat krijgen.

Gratis E-book: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Ebook upgrade naar Business CentralWanneer stap je over? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit gratis E-book beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid E-book boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.

VRAAG GRATIS AAN