• nl
Vragen? Bel naar: +31 (0)85 0466060
 

Tijd voor een upgrade?

Upgrade van Dynamics NAV

Met Microsoft Dynamics heeft u niet alleen krachtige bedrijfssoftware voor nú. U heeft ook geïnvesteerd in een oplossing waarin voortdurend wordt geïnvesteerd en waarvan regelmatig nieuwe releases op de markt komen. Releases – zoals recent NAV 2018 en Dynamics 365 Business Central – die steeds nieuwe, krachtige mogelijkheden bieden.

 

Wellicht loopt u inmiddels een of meerdere versies achter. Zorg dat een upgrade geen hoofdpijn oplevert, maar de deur opent naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden. We helpen u daar graag bij. Bijvoorbeeld door eerst een Dynamics NAV proefopstelling op basis van de nieuwste versie voor u in te richten. Om vervolgens samen met u de nieuwe mogelijkheden te evalueren.

Wat betekent een Dynamics NAV-upgrade voor mijn organisatie?

Geen upgrade hetzelfde is. Veel ondernemingen slaan een of meerdere versies over, zodat het verschil tussen de bestaande functionaliteit van hun ERP en de nieuwe release groot kan zijn. Daarnaast kan er destijds maatwerk functionaliteit zijn ontwikkeld die in de nieuwe release niet zomaar hergebruikt kan worden. Of overbodig is, omdat de functionaliteit inmiddels wordt ondersteund door de nieuwere versies van Dynamics NAV. Hetzelfde geldt voor eerder ontwikkelde interfaces naar andere systemen waarvoor anno 2018 vaak nieuwe en krachtigere integratiemogelijkheden beschikbaar zijn.

 

In dat complexe, speelveld dat voor geen enkel bedrijf hetzelfde is, heeft u als ondernemer behoefte aan een helder advies voor uw integratieaanpak. Een aanpak waarbij ‘de winkel openblijft’. Een aanpak waarbij uw bedrijfsvoering wordt verbeterd en niet complexer wordt. Een aanpak die zonder risico’s en kostenefficiënt wordt uitgevoerd.

 

Technische upgrade van Dynamics NAV

Eerst gaan onze consultants na of kan worden volstaan met een technische Dynamics NAV-upgrade. Als de overstap naar de nieuwe release een beperkte delta in functionaliteit betekent en de hoeveelheid maatwerk is bij de vorige implementatie binnen de perken gebleven, dan is een technische upgrade vaak voldoende. Daarbij converteren wij uw bestaande database met bedrijfsdata op een innovatieve wijze naar het formaat van de nieuwe Dynamics NAV-release. Wij zorgen dan voor een naadloze migratie naar de nieuwe situatie.

“Je hoort veel horrorverhalen over ERP-implementaties. Er is geen enkel moment geweest waarop ik dacht van: oh jee, daar gaan we.”

 

Max Guitar maakte gebruik van een oudere versie van Microsoft Dynamics NAV. Zij stonden voor een keuze: wat gaan we doen? Een goed moment om even stil te staan en de vraag te stellen: worden de huidige bedrijfsprocessen nog wel goed ondersteund?

Lees meer

Herimplementatie van Dynamics NAV

ERP-maatwerk schandalig

E-book waarom ERP-maatwerk eigenlijk schandalig is

Soms is er sprake van een grote overgang vanuit bijvoorbeeld een oude release met veel maatwerk naar de nieuwste Dynamics NAV-versie. In dat geval is een technische upgrade vaak geen optie en blijkt een herimplementatie nodig. Dat is weliswaar een wat grotere en meer bewerkelijke stap, maar dankzij een goed doordachte aanpak – gebaseerd op vele jaren ervaring met soortgelijke upgrades – houden we ook dan de impact zo beperkt mogelijk. Bovendien begint u weer met een schone lei met minimaal maatwerk. In veel gevallen blijkt zelfs helemaal geen maatwerk meer nodig. De gegevenshistorie blijft uiteraard bewaard. Zodat met behulp van onze slimme datawarehouse-oplossing gecombineerde rapportages beschikbaar zijn met gegevens uit zowel het oude als nieuwe systeem.

 

Bij een herimplementatie wordt door ons gecheckt wat er in het verleden aan maatwerk is ontwikkeld, zowel in het hart van het ERP-systeem als in de koppelingen met omliggende systemen. We analyseren welke van die maatwerk functies kunnen worden ingevuld met bestaande functies in de nieuwe release. Als er dan toch nog aanvullende functionaliteit nodig is, realiseren we die door maatwerk zoveel mogelijk buiten het ERP-hart te houden. We bouwen maatwerk aan de rand of maken gebruik van PowerBI, PowerApps of bewezen en gestandaardiseerde add-ons. Daarmee blijft de kern van het ERP-systeem intact en wordt de functionaliteit waar nodig aangevuld met specifieke apps. Hetzelfde geldt voor de interfaces met externe systemen. Lees meer in ons e-book: ‘Waarom maatwerk eigenlijk schandalig is’

Onze aanpak

Kennismaken en inventarisatie

Ontzorgen

Wij werken bij u op locatie. Persoonlijk, snel schakelen en direct het juiste resultaat. Geen capaciteit? Ook de projectleiding kunnen wij verzorgen.

Tijd en budget

Tijd & Budget

Samen nemen wij de offerte door. Wij zijn helder en maken graag duidelijke afspraken over tijd en budget.

Roadmap

Roadmap

Welke richting gaan we samen op en waar willen we uiteindelijk uitkomen? We stellen samen een roadmap op.

Sterke ICT-partner

Ervaring

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in huis. van fnacieel tot warehouse-oplossingen.

Pragmatisch

Pragmatisch

Pro-actief en pragmatisch IT-projecten uitvoeren en processen verbeteren. Wij regelen het voor u, zonder gedoe.

Minimaliseren maatwerk

Minimaliseren maatwerk

Wij besparen kosten voor u door gebruik te maken van bewezen oplossingen met zo min mogelijk maatwerk.

Over NAVConsultants

Benieuwd naar de mogelijkheden?

NAVConsultants is zeker geen traditionele Dynamics NAV leverancier. Wij zijn niet afhankelijk van het verkopen van licenties, het leveren van eigen gemaakte modules of het realiseren van maatwerk. Wij zijn een netwerk organisatie, gespecialiseerd in Dynamics NAV met brede kennis van bedrijfsprocessen en ERP voor handels- en productiebedrijven. Uw partner voor implementatie, herimplementatie of optimalisatie van Dynamics NAV.

Neem contact met ons op:

 

+31 (0)85 0466060

of stuur ons een bericht